Nederlands voetbalelftal op de Olympische Zomerspelen 1908

NED

Het Nederlands voetbalelftal was een van de deelnemende landen op de Olympische Zomerspelen 1908 in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het is de eerste deelname voor het land, en de eerste keer dat voetbal geen demonstratiesport meer is op de Olympische Spelen.

Wedstrijden op de Olympische Zomerspelen[bewerken | brontekst bewerken]

Het Nederlands Olympisch elftal speelde de eerste ronde tegen Hongarije. Deze wedstrijd werd echter afgelast omdat Hongarije zich terugtrok uit het toernooi, waardoor Nederland zijn eerste wedstrijd pas in de halve finale tegen het Brits olympisch elftal speelde. Deze wedstrijd werd met 4-0 verloren, waarna Nederland voor het brons mocht strijden tegen Zweden. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen, waardoor de derde plek een feit was.[1]

Halve finale[bewerken | brontekst bewerken]

22 oktober, 1908
12:00
Groot-Brittannië Vlag van Verenigd Koninkrijk 4–0 Vlag van Nederland Nederland Londen
Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Vlag van Engeland John T. Howcroft